آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات
1397-07-30
تاریخ اعلام نتیجه داوری چکیده مقالات
1397-07-30
تاریخ شروع ارسال مقالات کامل
1397-08-10
آخرین مهلت ارسال مقالات کامل
1397-10-01
تاریخ اعلام نتیجه داوری مقالات
1397-10-10
تاریخ شروع سمپوزیوم
1397-10-18 08:00
تاریخ پایان سمپوزیوم
1397-10-19 18:30

هنر و بعد چهارم
سمپوزیوم بین المللی درباره زمان، فضا و حرکت در هنر

۱۸ و ۱۹ دی ماه ۱۳۹۷
تالار شهید آوینی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

پس از ظهور هندسه‌های غیر اقلیدسی و نظریه نسبیت خاص آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی، ابعاد دیگر هستی، به ویژه بُعد چهارم، اهمیت بسیاری یافت و موجب ایده‌های جدیدی در کارهای بسیاری از هنرمندان قرن بیستم گردید. در این دوران، کوبیست‌ها، سورئالیست‌ها، فوتوریست‌ها و سایر هنرمندان پیشرو از مباحث ریاضی پیشرفته استفاده نموده تا تعاریف جدیدی از زمان، فضا و  حرکت در آثار  خود ایجاد نمایند. برای بسیاری، بُعد چهارم، مفهوم پیچیده‌‌ایست که نمایانگر «گذر از حوزه ی اطمینان عملگرا و نظر به دامنه گسترده‌ی فرصت‌ها است» (Charles Howard Hinton, 1884)‌.



این سمپوزیوم مسائل مهم مربوط به مفاهیم مختلف زمان، فضا و حرکت در هنر را به بحث و گفتگو می‌گذارد. این مفاهیم اولیه به مفاهیم دیگری همچون واقعیت، نیرو، پیدایش و ابعاد دیگر هنر اشاره دارند. همه این مفاهیم قابل تفسیر، بحث و گفتگو خواهند بود. این سمپوزیوم محفلی بینا رشته‌ای و بین‌المللی را فراهم می آورد که بر اساس آن طیف گسترده‌ای از متخصصان و صاحبنظران با پیشینه‌ و تخصص‌های مختلف گردهم می‌آیند.

این رویداد دو روزه در قالب چهار نشست مختلف با موضوعات مرتبط با عنوان سمپوزیوم برگزار خواهد شد. هر نشست تخصصی موضوع مرتبط با یکی از زمینه‌های زیر را مورد بررسی قرار خواهد داد: معماری و طراحی شهری، طراحی صنعتی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و موسیقی. همچنین در کنار سخنرانی‌ها، نمایشگاهی از آثار شرکت کنندگان در فراخوان برگزار خواهد شد. نوع شرکت در این سمپوزیوم به ارسال مقاله یا پوسترمحدود نمی‌شود، بلکه علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در قالب فایل‌های صوتی و تصویری، مدل‌های پویا یا هرگونه رسانه دیگری که مربوط به موضوع سمپوزیوم باشد ارسال نمایند.

این سمپوزیوم به بررسی مفاهیم:
زمان، فضا، حرکت، واقعیت، نیرو، ظهور، ابعاد پنهان
از منظر رشته های:
معماری و طراحی شهری، طراحی صنعتی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و موسیقی

می پردازد.


فراخوان مقالات و دیگر آثار

مقالات کوتاه بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کلمه با توجه به دستورالعمل های تعیین شده. لطفا مقالات خود را به afd.sym@ut.ac.ir ارسال کنید.

علاقه مندان می توانند مشارکت های خود را در قالب های دیگر مانند پوستر، ترکیب های صوتی و تصویری، مدل های تعاملی، هنر چیدمان و یا هر رسانه دیگری که هماهنگ با موضوع سمپوزیوم است، ارائه دهند. برای این نوع مشارکت، ابتدا یک عنوان، یک تصویر معرف و ۱۰۰ کلمه درباره اثر خود به ایمیل afd.sym@ut.ac.ir ارسال کنید. مقالات انتخاب شده در مستندات سمپوزیوم منتشر خواهد شد. گواهی های مشارکت برای شرکت کنندگان در سمپوزیوم و یا نمایشگاه آن صادر خواهد گردید.

مهلت تحویل: ۱ دی ماه ۱۳۹۷ (۲۲ دسامبر ۲۰۱۸)

نمایشگاه

نمایشگاه آثار از رشته ها و رویکردهای مختلف در نگارخانه تهران

برگزارکننده

دفتر امور بین الملل پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

 

حامیان

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

آژانس دانشگاهی فرانکوفونی

سفارت فرانسه در ایران

دانشگاه واترلو

دانشگاه فرانسوا رابله تور

مدرسه عالی معماری پاریس-ملکه

شرکت نامان

شرکت کانسپتو

 

 

کتاب چکیده سخنرانی ها و مقالات

کتاب مجموعه مقالات سمپوزیوم



زمان‌بندی اجرای برنامه ها

08:00 - 08:30

پذیرش میهمانان

۸:۰۰ - ۸:۳۰ روز اول

تالار شهید آوینی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، خیابان انقلاب، تهران، ایران.

 

 

08:30 - 09:00

افتتاحیه

۸:۳۰ - ۹:۰۰

 

 

09:00 - 12:00

نشست تخصصی

۹:۰۰ - ۱۲:۰۰ نشست یک --------------------------------------

 

 

09:05 - 09:30

۹:۰۰ - ۹:۳۰

پخش فیلم: تصور بعد چهارم (فیلم کوتاهی از راب براینتون)

 

 

09:35 - 10:00

۹:۳۰ - ۱۰:۰۰

ژک فول

ژک فول  فیلسوف و معمار است، استاد مدرسه معماری ملی پاریس-ملکه، پاریس-شرق است و همچنین مدیر آزمایشگاه ACS UMR AUSser3329 است. ژک علاقه‌مند به مسائل معاصر و به ویژه زیبایی‌شناسی با تغییر رویکرد است و در زمینه‌ی مباحث مرتبط با توسعه پایدار (تاریخ، ارزش، طبیعت، مسئولیت، طبیعت حیوانی)، شیوه‌های حکومت (نظم بشری در جامعه) و بازنمودهای هنری، رسانه‌ای و سمبولیک به ایراد نظر می‌پردازد.

 

 

10:00 - 10:20

استراحت و پذیرایی

۱۰:۰۰ - ۱۰:۲۰

 

 

10:30 - 11:00

۱۰:۳۰ - ۱۱:۰۰

سید غلامرضا اسلامی

سید غلامرضا اسلامی، استاد تمام دانشکده معماری، دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. او دوره دکترا خود را در معماری و برنامه ریزی توسعه (توسعه درون زا) در ادینبرا، انگلستان گذرانده است. در طول سال های گذشته، سید غلامرضا اسلامی مسئولیت های علمی و اجرایی متعددی بعهده داشته است، از جمله مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه تهران، معاون آموزشی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران، دبیر اجرایی و معاون پژوهشی فرهنگستان هنر ایران و ریاست موزه هنرهای معاصر تهران. همچنین، دکتر اسلامی جوایز متعددی برای تحقیقات و نشریات خود در دانشگاه تهران دریافت نموده است.

 

 

11:00 - 11:30

۱۱:۰۰ - ۱۱:۳۰

دونی مارتوزه

دنیس مارتوزه از سال 2002 استاد تمام  برنامه‌ریزی کالبدی و توسعه شهری در دانشگاه تور فرانسه است. حوزه‌ی پژوهشی او از یک سو متمرکز است بر فرآیند و مهندسی پروژه‌ها و از سوی دیگر بر رابطه با فضا و مکان‌ها، به ویژه از نظر ابعاد عاطفی و احساسی. تدریس او بر روابط بین افراد و گروه‌ها و برنامه ریزی شهری از نظر ارتباطات، سیاست و اخلاق، و هم‌چنین در جهت ساد‌ سازی فرآیندهای اجرا شده تمرکز می‌کند. او همچنین مدرس مدرسه دکتری "علوم اجتماعی: سرزمین ها، اقتصاد، قانون" دانشگاه های تور و اورلئان است.

 

 

11:30 - 12:30

نشست تخصصی

۱۱:۳۰ - ۱۲:۳۰ پرسش و گفتگو --------------------------------------

 

 

12:30 - 13:45

استراحت و پذیرایی

۱۲:۳۰ - ۱۳:۴۵ نهار

 

 

14:00 - 17:30

نشست تخصصی

۱۴:۰۰ - ۱۷:۳۰ نشست دو --------------------------------------

 

 

14:05 - 14:30

۱۴:۰۰ - ۱۴:۳۰

یوانس وندرمولن

یوانس واندرمولن یکی ار بنیان‌گذران Namahn، شرکت مشاوره طراحی مستقر در بروکسل است. این شرکت از طریق تفکر طراحی(Design Thinking)،  به سازمان‌ها کمک می‌کند تا مشکلات پیچیده را حل کنند، به ویژه آن‌هایی که به منابع انسانی و تکنولوژی مربوط هستند. یوانس  کارآفرینی پرانرژی است که در صدها پروژه مشارکت کرده است. او مدرس و سخنران دوره‌ها و کنفرانس‌های متعددی درآمریکا، اروپا و خاورمیانه است و عملکرد سیستم‌های ایمنی در شرایط بحرانی Namahn را راهبری می‌کند.

 

 

14:30 - 15:00

۱۴:۳۰ - ۱۵:۰۰

حسن بلخاری قهی

حسن بلخاری قهی نویسنده، پژوهشگر و استاد فلسفه هنر، زیبایی شناسی و حکمت شرق است. او دارای دکترای فلسفه هنر و زیبایی شناسی از دانشگاه همدرد، دهلی نو، هند می باشد. بلخاری استاد گروه مطالعات هنر پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. وی جایزه های متعددی برای تحقیقات و نشریات خود دریافت کرده است و در بسیاری از مسئولیت های اجرایی و دانشگاهی حضور داشته است، از جمله: رئیس گروه هنرهای سنتی فرهنگستان هنر ایران، عضو هیئت امناء و شورای عالی دانشگاه فرشچیان.

 

 

15:00 - 15:20

استراحت و پذیرایی

۱۵:۰۰ - ۱۵:۲۰

 

 

15:30 - 16:00

۱۵:۳۰ - ۱۶:۰۰

احمد الستی

احمد آلستی یک پژوهشگر فیلم، کارگردان و استاد گروه آموزشی سینما، دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. او دکترای خود را در زیبایی شناسی از دانشگاه تگزاس، دالاس، ایالات متحده آمریکا دریافت کرده است. وی از سال ۱۹۹۸ مدیر مدرسه فیلم تهران نیز بوده است. علاوه بر برگزاری برنامه های مختلف در دانشگاه هنر و دانشگاه تهران، دکتر الستی استاد دانشگاه ایالتی تگزاس، دانشگاه سوره و مرکز مطالعه فیلمسازی نیز بوده است. دکتر الستی سخنرانی ها و کارگاه های بسیاری را در مورد سینما برگزار نموده و جایزه های متعددی را برای تحقیق خود در این زمینه دریافت کرده است.

 

 

16:00 - 16:30

۱۶:۰۰ - ۱۶:۳۰

آذین موحد

آذین موحد استاد دانشکده موسیقی، یک فلوتیست و یک معلم تکنیک الکساندر است. او در حال حاضر رئیس دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. دکتر موحد دکترای خود را از دانشگاه ایلینوی در اوربانا-شامپاین دریافت نموده و دوره پسادکتری خود را در دانشگاه هاروارد ایالات متحده آمریکا گذرانده است.

 

 

16:35 - 17:30

نشست تخصصی

۱۶:۳۰ - ۱۷:۳۰ پرسش و گفتگو --------------------------------------

 

 

 

08:30 - 09:00

پذیرش میهمانان

۸:۳۰ - ۹:۰۰ پذیرش روز دوم ================================

 

 

09:00 - 12:00

نشست تخصصی

۹:۰۰ - ۱۲:۰۰ نشست سه --------------------------------------

 

 

09:05 - 09:30

۹:۰۰ - ۰۹:۳۰

راجر ناربونی

راجر ناربونی طراح نور است و شرکت CONCEPTO را در سال 1988 در پاریس تاسیس کرده‌است. وی متخصص در طراحی شهری، منظر و پروژ‌ه‌های نورپردازی معماری در مقیاس‌های بزرگ است. در سال 1987، او کار بر روی میحث نورپردازی شهری را آغاز کرد و از آن زمان بیش از 130 پروژه مرتبط با نورپردازی شهری را در فرانسه و سایر کشورها را از نظر گذرانده‌است. در ده سال گذشته، مطالعات او بر آینده‌ی نورپردازی شهری، طراحی پایدار در ارتباط با نورپردازی و جانمایی فریم‌های سیاه برای بازیابی نقش تاریکی در شهر متمرکز بوده‌است. او نویسنده بسیاری از کتاب های مرجع است و به طور منظم در بسیاری از کشورها تدریس می‌کند.

 

 

09:30 - 10:00

۰۹:۳۰ - ۱۰:۰۰

سید یحیی اسلامی


سید یحیی اسلامی، مشاور امو بین الملل پردیس هنرهای زیبا، معمار و عضو هیات علمی دانشکده معماری دانشگاه تهران است. وی در حوزه طراحی معماری و فلسفه طراحی مشغول به تحقیق و تدریس می باشد. دکتر اسلامی تحصیلات خود را در دانشگاه ادینبرو انگلستان سپری کرده و در دانشگاه ادینبرو، کاردیف و دانشگاه تهران مشغول به تدریس بوده است. ایشان مدیر طراحی پروژه های متعددی از مقیاس معماری داخلی تا طراحی شهری بوده و مسئولیت برگزاری کارگاه ها و نمایشگاه های ملی و بین المللی مختلفی را در حوزه معماری بعهده داشته است. دکتر اسلامی مقالات متعددی در زمینه مبانی نظری معماری به چاپ رسانده و از بنیان گذاران معماری داخلی، روش های پیشرفته طراحی و ارائه معماری و انجمن معماری رایانشی در دانشگاه تهران است.

 

 

10:00 - 10:20

استراحت و پذیرایی

۱۰:۰۰ - ۱۰:۲۰

 

 

10:30 - 11:00

۱۰:۳۰ - ۱۱:۰۰

سعید حقیر

سعید حقیر، معمار، منتقد آثار هنری و دانشیار دانشکده معماری دانشگاه تهران است. وی تحصیلات خود را در رشته های معماری ، مطالعات خاورشناسی و مدیترانهای در ایران و فرانسه گذرانده و دارای مدرک دکتری در رشته "تاریخ و فلسفه هنر" از دانشگاه سوربن- پانتئون ( پاریس 1) می باشد. او دارای مجوز دانشیاری در دانشگاههای دولتی فرانسه در گرایش "مطالعات خاورشناسی و مدیترانهای با گرایش ایرانشناسی " و "مطالعات هنر و معماری و تاریخ معاصر جهان" می باشد. علاوه بر مقالات متعدد بین المللی او مولف کتاب هایی به زبان های فرانسوی و فارسی می باشد.

 

 

11:00 - 11:30

۱۱:۰۰ - ۱۱:۳۰

محمد باقر قهرمانی

محمد باقر قهرمانی کارگردان و دانشیار گروه سینما دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی، پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. دکتر قهرمانی همچنین معاون امور بین الملل دانشگاه تهران نیز می باشد. وی پژوهش دکترای خود را در دانشگاه برایام یانگ، یوتا، ایالات متحده آمریکا سپری کرده است و مسئولیت های متعدد اجرایی در دانشگاه را بعهده داشته است. دکتر قهرمانی  در نوشتن فیلمنامه های مختلف و تولید فیلم های بسیاری نیز همکاری داشته است.

 

 

11:30 - 12:30

نشست تخصصی

۱۱:۳۰ - ۱۲:۳۰ پرسش و گفتگو --------------------------------------

 

 

12:30 - 13:45

استراحت و پذیرایی

۱۲:۳۰ - ۱۳:۴۵ نهار

 

 

13:55 - 17:30

نشست تخصصی

۱۴:۰۰ - ۱۷:۳۰ نشست چهار --------------------------------------

 

 

14:00 - 14:30

۱۴:۰۰ - ۱۴:۳۰

کاترین شومارات-رویز

فیلسوف کاترین شومارات-رویز استاد دانشکده هنر در دانشگاه پاریس 1، رئیس بخش طراحی و محیط زیست است. او پیش از این پروفسور علوم هنر در دانشگاه Valenciennes و Hainaut-Cambrises، محقق آزمایشگاه CALHISTE، رئیس مجموعه Contrées & Concepts در Presses Universitaires de Valenciennes و مدیر گروه هنر UVHC بوده‌است.نظریه‌ی او، به زیبایی شناسی یا معرفت شناسی در زمینه های زیر مرتبط است: هنرهای تجسمی یا دیجیتالی مرتبط با مفاهیم قلمرو، محیط و فضا -  منظر، معماری و برنامه ریزی شهری. حرفه او غیر معمول است. پس از دکترا در مورد صدا و بدن به عنوان پارادایمی ادبی (EHESS، 1993)، او ضمن گرفتن مدرکی در زمیه‌ی طراحی منظر، شروع به باززنده‌سازی باغ‌ها و طراحی منظر کرد. سپس یه سراغ فلسفه و علوم اجتماعی رفت که موجب همبستگی حرفه‌ی او و مسیر پژوهش‌هایش شد. پژوهش‌های او، همواره با پرسش‌هایی شاعرانه‌، که برخواسته از متون فلسفی و پروژه‌های طراحی منظر هستند همراه بوده‌است. در آن دوره، کاترین استاد تاریخ و مبانی نظری طراحی منظر در مدرسه ملی چشم انداز ورسای-مارسی، و هم‌‌زمان مسئول آزمایشگاه پژوهشی آنجا شد و مجله الکترونیکی "پروژه‌های منظر" را تاسیس کرد. او از علاقه‌مندان به هنرهای دیجیتال است. آثار معرفت‌شناختی او به درک چارچوب‌های زندگی از دریچه‌ی منظر، معماری و شهرسازی می‌پردازد.

 

 

14:30 - 15:00

۱۴:۳۰ - ۱۵:۰۰

فاطر سعادت نیاکی

فاطر سعادت نیاکی طراح و مدیر ارشد شرکت بهمن است. او کارشناسی خود را در گروه طراحی صنعتی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران انجام داد و مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه صنعتی دلفت، هلند دریافت کرده است. سعادت نیاکی بر موضوعاتی مانند ارگونومی، طراحی تعاملی، روشهای طراحی جدید طراحی، روانشناسی کاربر و توانایی های مواد در طراحی صنعتی تمرکز دارد.

 

 

15:00 - 15:20

استراحت و پذیرایی

۱۵:۰۰ - ۱۵:۲۰

 

 

15:30 - 16:00

۱۵:۳۰ - ۱۶:۰۰

جمشید امامی

جمشید امامی مخترع و طراح صنعتی گروه طراحی صنعتی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران است. امامی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه تهران به پایان رساند. او در طراحی خودرو، طراحی ربات و طراحی زیست محیطی در میان دیگر فعالیت های مرتبط با طراحی مشارکت داشته است. امامی اختراعات متعددی از جمله سیستم پیش بینی زلزله، سیستم نورپردازی خورشیدی و سیستم حفاظت از زلزله ساختمان را ثبت نموده است. او همچنین جایزه طراحی یک ماشین پرنده (از BMW و Domus) و یک خط تولید مواد غذایی به طور کامل اتوماتیک برای تولید ماکارونی دریافت کرده است. امامی همچنین در طراحی ربات انسان نما سورنا 3، که یکی از برجسته ترین ربات های جهان است، همکاری کرده است.

 

 

16:00 - 16:30

۱۶:۰۰ - ۱۶:۳۰

رامتین لطف آبادی

رامتین لطف‌آبادی استاد کالج Sheridan و دانشگاه Toronto Mississauga (UTM)در رشته‌ی ارتباطات، فرهنگ، اطلاعات و فناوری (CCIT) است. رامتین محقق اصلی تحقیقات فاکتورهای انسانی در زمینه فناوری‌های زیست‌شناختی و مدل‌سازی عملکرد انسان در سیستم‌های ایمنی بحرانی و کاربرد تحلیل شناختی (Cognitive Analysis) در زمینه‌ی مداخلات طراحی چند بعدی بر مدیریت استرس و PTSD است. او برنامه‌ها و دروسی در این حوزه‌ها را در تعدادی از دانشگاه‌ها و کالج‌ها در ایالت انتاریو آموزش داده است. او در مقطع کارشناسی در دانشگاه گلف ریاضیات محض و در دانشگاه رایرسون  فیلم و مطالعات رسانه‌های دیجیتال خوانده‌است. کارشناسی ارشدش رادر زمینه‌ی پیش‌بینی استراتژیک در دانشگاه OCAD گذرانده‌است و پژوهش دوره‌ی دکترای او در دانشگاه واترلو در حوزه‌ی عوامل انسانی، مهندسی طراحی سیستم‌ها بوده‌است.

 

 

16:35 - 17:30

نشست تخصصی

۱۶:۳۰ - ۱۷:۳۰ پرسش و گفتگو --------------------------------------

 

 

17:30 - 18:00

اختتامیه

۱۷:۳۰ - ۱۸:۰۰ اختتامیه

 

 

 

حمایت کنندگان