به نام خدا
پس از ظهور هندسههای غیر اقلیدسی و نظریه نسبیت خاص آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ میلادی، ابعاد دیگر هستی، به ویژه بُعد چهارم، اهمیت بسیاری یافت و موجب ایدههای جدیدی در کارهای بسیاری از هنرمندان قرن بیستم گردید. در این دوران، کوبیستها، سورئالیستها، فوتوریستها و سایر هنرمندان پیشرو از مباحث ریاضی پیشرفته استفاده نموده تا تعاریف جدیدی از زمان، فضا و حرکت در آثار خود ایجاد نمایند.
موضوع این سمپوزیوم بعد چهارم است، اما به آن محدود نمی گردد. بعد چهارم بهانه ایست برای تفکر در مورد هنر، واقعیت و ابعاد مختلف تولید فکر و فرهنگ. هدف، کشف آشنا و ناآشنا؛ تغییر دیدگاه و بازنمایی دستاوردها به دیگران است. همانا این ذات هنر است.
این سمپوزیوم مسائل مهم مربوط به مفاهیم مختلف زمان، فضا و حرکت در هنر را به بحث و گفتگو میگذارد. این مفاهیم اولیه به مفاهیم دیگری همچون واقعیت، نیرو، پیدایش و ابعاد دیگر هنر اشاره دارند. همه این مفاهیم قابل تفسیر، بحث و گفتگو خواهند بود. این سمپوزیوم محفلی بینا رشتهای و بینالمللی را فراهم می آورد که بر اساس آن طیف گستردهای از متخصصان و صاحبنظران با پیشینه و تخصصهای مختلف گردهم میآیند. این رویداد دو روزه در قالب چهار نشست مختلف با موضوعات مرتبط با عنوان سمپوزیوم برگزار خواهد شد. هر نشست تخصصی موضوع مرتبط با یکی از زمینههای زیر را مورد بررسی قرار خواهد داد: معماری و طراحی شهری، طراحی صنعتی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و موسیقی. همچنین در کنارسخنرانیها، نمایشگاهی از آثار شرکت کنندگان در فراخوان برگزار خواهد شد.
لطفا با ذهن باز ببینید و بشنوید. هدف فقط دریافت اطلاعات نیست، بلکه علاقه مند شدن است. امید است که این سمپوزیوم پایان یک فرایند نباشد، بلکه سفرهای دیگر را موجب گردد.
با آرزوی توفیق
سید یحیی اسلامی
رئیس سمپوزیوم بین المللی هنر و بعد چهارم
مشاور امور بین الملل پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
دی ماه ۱۳۹۷